Image

Χαιρετισμός Προέδρου

Στο πλαίσιο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο Γ΄ Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στην αίθουσα Ν.Λούρος, στο ΜΗΤΕΡΑ την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα αποτελούν σήμερα “επιδημία” για την κοινωνία και η συνύπαρξη Αυτοάνοσου Ρευματικού Νοσήματος και κύησης παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι:
1) η ενημέρωση ιατρών και ασθενών πως η τεκνοποίηση γυναικών και αντρών με Αυτοάνοσο Ρευματικό Νόσημα είναι πλέον εφικτή - υπό ορισμένες προϋποθέσεις
2) η επίτευξη σωστής επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων ιατρικών ειδικοτήτων στο πεδίο της Αναπαραγωγής, είναι επιβεβλημένη.

Η Αυτοανοσία εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Αναπαραγωγής.
Σε αυτό το Σεμινάριο θα αναφερθούμε εκτενώς στο κομμάτι της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ( IVF ) και πώς αυτή επηρεάζεται από την Αυτοανοσία. Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις και κρίσιμα επιτεύγματα στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, από το ΜΗΤΕΡΑ, το ΕΚΠΑ, και το Τμήμα Αποβολών του Νοσοκομείου Έλενα ευαισθητοποιημένοι στο αντικείμενο. Τα Σεμινάρια είναι αφιερωμένα στην Αγία Άννα, Προστάτιδα των Άτεκνων ζευγαριών .
Η συμμετοχή σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά για εμένα.

Η Πρόεδρος
Ελένη Κομνηνού

Υπεύθυνη Τμήματος ‘’ Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων και Κύηση’’ ΜΗΤΕΡΑ
Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων,
Επιστημονικά Υπεύθυνη Ρευματολογικού Τμήματος,
Metropolitan General

Image

Γραμματεία Συνεδρίου


δ/ Σωρού 35, 15125 Αθήνα
τ/ 210 61 09 991
e/ //Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
w/ www.concopco.com